Airconditioning

Energiezuinige airconditioning die ook kan verwarmen!

Bent u op zoek naar een airconditioning om de warme zonnige zomers in Nederland iets aangenamer te maken ? dan bent u bij Het Zonnepanelenhuis aan het juiste adres!
Wilt u ook de overcapaciteit van uw zonnepanelen inzetten voor het koelen van uw woning in de zomer en zo besparen op uw energierekening? Dan bieden wij uw de oplossing om dit zonder eigen investering en betaalbaar mogelijk te maken.

Het Zonnepanelenhuis is een bedrijf in Ommen en richt zich op Noord-Oost Nederland. Woon jij in de provincie Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel of Flevoland? dan helpen wij jou graag met onze state-of-the-art airconditioning.

Onze uiterst energiezuinige airconditioning units koelen en verwarmen op energiezuinige wijze en houden de binnenlucht bovendien gezond.
Deze airconditioning units passen in woningen, appartementen, winkels, kantoren en hotels.

Comfort in de zomer

Een airco is met de steeds heter wordende zomers in Nederland een steeds logischere keuze. Het comfort van een koele woonkamer, of een fijn gekoelde slaapkamer maakt de zomermaanden comfortabel. Onze airconditionings zijn erg stil en daardoor ook geschikt in de slaapkamer of werkkamer

Koelen én verwarmen

Heeft u veel zonnepanelen op het dak, en wilt u gebruik maken van de opgewekte elektriciteit om zo uw gasrekening naar beneden te brengen, dan kan uw airconditioning bijspringen om minder gas te verbruiken, zo spaart u het milieu. In de zomer kunt u uiteraard de opgewekte stroom van uw zonnepanelen gebruiken om uw huis op aangename temperatuur te brengen
energiezuinige airconditioning en verwarming zonnepanelen fijustu

Milieuvriendelijk en energiezuinig

Onze airconditioning wordt zoveel mogelijk gemaakt van recyclebare materialen. Daarnaast selecteren wij alleen airconditioning met ernergieklasse A+/A++ die erg zuinig en efficiënt zijn.

Op afstand bedienbaar

Dankzij slimme technologie kan de airconditioning op afstand met een smartphone of tablet besturen en kunt u detemperatuur en stand wijzigen. Zo heb je steeds volledige controle over je comfort, veiligheid enenergieverbruik, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Maak uw woning op een comfortabele temperatuur met de capaciteit van uw zonnepanelen en bespaar daarnaast dankzij airconditioning op uw gasrekening.

Maak optimaal gebruik van uw opgewekte elektriciteit door middel van comfortabele elektrische radiatoren

De nieuwste K32 serie

Onze nieuwe KG-serie met R32 koudemiddel is het neusje van de zalm op het vlak van comfort en energiezuinigheid. Sommige vermogensversies vallen zelfs in de energieklasse A+++, zowel voor verwarmen als koelen. Middels de bewegingssensor schakelt de unit automatisch uit als de ruimte niet gebruikt wordt. In de stille koelmodus produceren deze toestellen slechts 19dB(A) geluid.

airconditioning r32 milieuvriendelijk
Kenmerken
 • MultiPath warmtewisselaar met hoge densiteit
 • Zeer gunstig energierendement (SCOP 5.1 en SEER 8.5)
 • Energieklasse verwarmen A+(++) / koelen A++(+)
 • Koudemiddel R32 (minder milieu-impact)
 • Bewegingssensor voor energiebesparing
 • Slechts 19 dB(A) in stille koelmodus
 • 10°C verwarmingsmodus
 • Bediening met smartphone en tablet via Wireless LAN
 • Interface (optie)
Koudemiddel R32

Het koelmiddel R32 garandeert optimale prestaties met een lagere milieu-impact. Het GWP ligt veel lager dan bij koelmiddel R410A. Bovendien kan dit enkelvoudig koudemiddel makkelijker gerecycleerd worden.

Stille modus

Dank zij de geoptimaliseerde ‘airflow’ is de binnenunit bijzonder stil. In ‘low noise’ modus is het geluidsniveau slechts 19dB(A). Dit is een belangrijk comfortvoordeel in slaapkamers, kantoorruimtes,enz.

Bediening met je smartphone (optie)

Met een smartphone, tablet of pc kunt u uw AircoHeater heel makkelijk bedienen, zowel binnen- als buitenshuis, dankzij de optionele WiFi-ontvanger die onzichtbaar wordt gemonteerd in de binnenunit.

Hoog rendement & uitermate slim

Wanneer de aanwezigheidssensor geen beweging in de ruimte detecteert, wordt de capaciteit automatisch teruggeschroefd. Zodra er opnieuw iemand de ruimte betreedt, schakelt het systeem automatisch terug in de vorige stand.

Bewegingssensor

De bewegingssensor detecteert of er ieman  d i  n de kameraanw ezig is. Wordt de kamer verlaten, dan schakelt de unitautomatisch naar een lagere capaciteit omminder energie te verbruiken. Betreedt iemandde kamer opnieuw, dan schakelt het toestelterug naar de oorspronkelijk ingestelde modus.

Wel een airco maar geen zin in een investering?

Bij het Zonnepanelenhuis is het mogelijk om uw airconditioning uit de besparing te bekostigen. Zo houdt u geld over voor leuke dingen.

airconditioning laag energieverbruik muisstil

Wilt u ook tot wel 75% besparen op uw gasrekening? wij bieden u de oplossing.

Hoe werkt een airconditioning?

Airconditioning systemen zijn vaak lucht-lucht warmtepompen. Met een buitenunit en één of meerdere binnenunits

Lucht-lucht warmtepomp

Airconditioning systemen zijn vaak lucht-lucht warmtepompen in de vorm van "split airco" Met een buitenunit en één of meerdere binnenunits.Een voordeel van de lucht-lucht warmtepomp is dat het mogelijk is te verwarmen en te koelen.Wanneer je koelt onttrekt je de warmte in de kamer en gaat dit middels de buiten-unit naar buiten, hierdoor wordt de kamer koeler. Wanneer je de ruimte wil verwarmen wordt dit proces omgedraaid. Dan wordt er energie uit de buitenlucht onttrokken en wordt deze energie omgezet in warmte die de binnenunit verspreid waardoor je kamer warmer wordt.
1

Buitenunit

De buitenunit van de airconditioning is het apparaat met de pomp die vaak aan de achtergevel van de woning wordt geplaatst. al dan niet in een geluidswerende ombouw. De buitenunit van de airco zorgt ervoor dat de verdampte koelvloeistof door verwarming naar buiten wordt gevoerd waar deze in de buitenunit kan condenseren en warmte afgeven
2

Binnenunit

De binnenunit(s) van de airconditioning is de apparaten die aan de muur in uw kamer hangen en de warme of koude lucht verspreiden door een ventilator en koelvloeistof vergelijkbaar met de werking van uw koelkast. Een compressor zorgt ervoor dat de warme lucht die ontstaat na het koelen van uw ruimte naar de buiten-unit wordt verplaatst.
3

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp airconditioning

 • Door een split systeem heb je geen last van geluid omdat dit voornamelijk in de buitenunit gebeurt, Daarnaast kun je met een split unit meerdere ruimtes afzonderlijk koelen of verwarmen
 • Lucht-lucht warmtepompen zijn efficiënt in verwarmen, zo efficiënt zelfs dat het in het voor- en najaar efficiënter is dan uw centrale verwarming.
 • Verbruik minder gas door uw airconditioning te laten bijspringen met het verwarmen middels elektriciteit. Een fossiele brandstof zoals aardgas is dan niet meer nodig.
 • Een airconditioning heeft naast het veranderen van de temperatuur vaak ook nog een luchtfilter om uw lucht in huis schoner te maken en de luchtvochtigheid te reguleren.
 • Gebruik de (over)capaciteit van uw zonnepanelen om uw huis op comfortabele temperatuur te brengen, of dit nou verwarmen of koelen is.
 • Verschillende modellen en designs beschikbaar

Meer weten?

Maak nu een afspraak en profiteer van subsidie,
een lagere gasrekening en een korte terugverdientijd
Verstuur een verzoek zodat we u terug kunnen bellen