Elektrische verwarming

Het nieuwe verwarmen zonder gas

Gasloos verwarmen van uw woning? dan bent u bij Het Zonnepanelenhuis aan het juiste adres! Wilt u ook aanzienlijk besparen op uw gasverbruik en van die torenhoge gasrekening af en zijn de alternatieven die door verschillende partijen worden aangeboden te kostbaar? Dan bieden wij uw de oplossing om dit zonder eigen investering en betaalbaar mogelijk te maken.

Het Zonnepanelenhuis is een bedrijf in Ommen en richt zich op Noord-Oost Nederland. Woon jij in de provincie Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel of Flevoland? dan helpen wij jou graag met onze state-of-the-art elektrische verwarming.

Zowat alle manieren om je woning te verwarmen berusten in zekere mate op het principe van convectiewarmte. Radiatoren produceren dus ook convectiewarmte. Toch doen radiatoren meer dan louter de lucht opwarmen. Ze geven ook een tweede soort warmte af: stralingswarmte. Dit is een directe vorm van energie. Radiatoren stralen namelijk, net zoals de zon, elektromagnetische golven uit. Wanneer die op een oppervlak – zoals een meubel of je eigen lichaam – vallen, worden ze omgezet in warmte. Daardoor voelen radiatoren aangenaam aan, ook al produceren ze niet meer of minder warmte-energie dan andere warmtebronnen.

Het comfort van radiatoren

Radiatoren bieden een groter comfort dan convectoren. Ze geven dat zalig warme gevoel van een kachel of open haard. Dankzij de stralingswarmte zijn radiatoren eveneens ideaal om handdoeken of pyjama’s aan op te warmen

Zuinig

Een elektrische radiator is zuiniger dan traditionele elektrische verwarmingsconvectoren.
Electrische radiatoren

Intelligente Sturing

Dankzij de functie "Intelligente Sturing" met zijn Auto-modus zijn onze elektrische radiatoren in staat om uw levensritme te detecteren en er rekening mee tehouden. Hij anticipeert het verwarmen om uw comforttemperatuur te bereiken zodra u binnenkomt

Op afstand bedienbaar

Dankzij slimme technologie kunnen de elektrische radiatoren op afstand met een smartphone of tablet besturen en monitor je jetemperatuurinstelling, elektriciteitsverbruik, enz. ‘in real time’. Zo heb je steeds volledige controle over je comfort, veiligheid enenergieverbruik, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Maak optimaal gebruik van uw opgewekte elektriciteit en bespaar dankzij comfortabele elektrische radiatoren tot wel 75% op uw gasrekening.

Maak optimaal gebruik van uw opgewekte elektriciteit door middel van comfortabele elektrische radiatoren

Hoe werkt een elektrische radiator?

En waarom zou je niet kiezen voor een gewone elektrische kachel of een infrarood paneel? Kortom:
Wat zijn de verschillen tussen een convector, een stralingspaneel en een elektrische radiator?

Elektrische convector

De elektrische convector (ook wel elektrische kachels genoemd) maakt gebruik van de convectie. De lucht wordt van onderaf in de convector gezogen, door een weerstand verwarmd en vervolgens de kamer ingeblazen. Convectoren die tientallen jaren geleden zijn gemaakt, zijn robuust maar erg oncomfortabel (plotselinge temperatuurschommelingen, warm gevoel in het hoofd en koude voeten) en vooral zeer energie-intensief!
1

Stralings- of infrarood panelen

Stralingspanelen of infraroodpanelen maken gebruik van het fenomeen convectie en de straling. De warmte wordt verspreid via een rooster, wat de warmteverdeling homogener maakt dan bij een convector, en het gevoel aangenamer maakt, Het voelt zoals een zonnestraal. Het grootste nadeel van warmtestralers is dat ze erg heet moeten zijn om effectief te zijn, wat resulteert in een onaangenaam gevoel van hoge warmte naast het apparaat. Zodra het apparaat wordt uitgeschakeld stopt het gevoel van warmte.
2

Elektrische radiatoren

De warmte van de elektrische radiatoren vertegenwoordigt de nieuwste generatie elektrische zenders. Ze bestaan ​​uit een verwarmingslichaam dat de warmte van een weerstand verzamelt en deze geleidelijk zal herstellen. Deze radiatoren werken op lage temperatuur en bieden het grootste comfort, met een aangenaam gevoel van zachte warmte, die op een constante, uniforme en homogene manier door de kamer wordt verdeeld.
3

Wel elektrisch verwarmen maar geen zin in een investering?

Bij het Zonnepanelenhuis is het mogelijk om uw gasloze verwarming uit de besparing te bekostigen. Zo maken we besparen op uw gasrekening wel heel eenvoudig en houdt u geld over voor leuke dingen.

sticker-gas

Wilt u ook tot wel 75% besparen op uw gasrekening? wij bieden u de oplossing.

De voordelen van een elektrische radiator

Onze nieuwe elektrische radiatoren 

 • Maak optimaal gebruik van de opbrengst van uw zonnepanelen en wordt minder afhankelijk van uw energiemaatschappij voor het verwarmen van uw woning
 • Verbruik minder of geen gas door uw woning volledig of deels te verwarmen middels elektriciteit. Een fossiele brandstof zoals aardgas is dan niet meer nodig.
 • Onmiddellijke warmte én luchtverwarming door de combinatie van confectiewarmte en stralingswarmte
 • Betere temperatuurregeling, je kunt bijvoorbeeld elke ruimte afzonderlijk verwarmen naar wens, dit is met een Centrale Verwarming niet goed mogelijk
 • Gemakkelijk te installeren zonder gas- of waterleidingen
 • Verschillende modellen en designs beschikbaar
 • Elektrische verwarmingen zijn veiliger dan traditionele verwarming via gas omdat de verwarming automatisch wordt uitgeschakeld bij kortsluiting of oververhitting en er geen gasinstallatie meer door uw woning hoeft te lopen.
 • Elektrische verwarming is decentrale verwarming, de warmte komt van losse elementen. Is er eentje kapot, dan is het een kwestie van alleen dat ene element
  vervangen.
 • De kosten van het aanleggen van elektrische verwarming met losse elementen zijn lager dan die van het installeren van een centraal verwarmingssysteem, of dat nou
  op aardgas of met gebruik van een warmtepomp is.

Daarnaast kun je door een energieopslagsysteem zoals een accu de opbrengst van je zonnepanelen óók in de avond of nacht gebruiken om je woning elektrisch te verwarmen met energie van je zonnepanelen.

Meer weten?

Maak nu een afspraak en profiteer van subsidie,
een lagere gasrekening en een korte terugverdientijd
Verstuur een verzoek zodat we u terug kunnen bellen