Laadstation voor electrische auto

laadstation voor electrische auto

Bij het Zonnepanelenhuis krijgen we regelmatig vragen over laadstation voor elektrische auto's . laadstation voor elektrische auto's worden steeds interessanter omdat er steeds meer electrisch aangedreven auto's op de markt komen, en consumenten steeds vaker zonnepanelen op het dak hebben liggen. De afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen vraagt om een slimme laadregelaar zodat jij het maximale uit jouw opgewekte energie kan halen.

Het laadstation voor elektrische auto's is eenvoudig te installeren, veilig en zeer betrouwbaar.

Kostenefficient

De laadregelaar houdt rekening met de stroombehoefte van uw woning. Verbruik in uw woning komt op de eerste plaats, de resterende energie gaat naar uw auto

Specificaties

Type 1 of Type 2 connector op geïntegreerde kabelStroomvoorziening 32 ALaadvermogenVan 1,4 kW tot 22 kW (voor driefasige boordladers)en tot 7,4 kW (voor eenfasige boordladers)Beschermingsgraad IP 55 - IK 08
zonnepanelen laadregelaar electrische auto

Bediening & inzicht

Via Android App op Google Play en IOS App voor AppleApparaat maakt gebruik van bluetooth en WifiU kan uw verbruik bijhouden en door uw werkgever vergoed worden of onkostennota’s aanmaken.

Duurzaam

Lokale energieproductie kan als prioriteit gebruikt worden om de auto op te laden, zo maakt u bijvoorbeeld alleen gebruik van overproductie van uw zonnepanelen om uw auto op te laden, en voorkomt u dat u uw overproductie teruglevert aan het net tegen een lagere vergoeding

Voorkom teruglevering door zonne-energie te gebruiken om uw auto op te laden via een slimme laadregelaar

Wilt u ook tot wel 75% besparen op uw gasrekening? wij bieden u de oplossing.

Waarom een slimme laadregelaar voor het opladen van mijn electrische auto?

Het hebben of plaatsen van zonnepanelen op jouw dak is een goede investering. Ook als de salderingsregeling vanaf 2023 wordt afgebouwd. Maar om het maximale uit uw zonnepanelen te halen is het slim om zoveel mogelijk van uw gemaakte energie zelf te gebruiken, om op die manier te voorkomen dat u stroom teruglevert aan het net tegen een lagere vergoeding.

Als u een electrische auto heeft of er een overweegt aan te schaffen, dan zult u gebruik moeten maken van een laadstation. Er zijn veel verschillende laadstations. Maar het laadstation dat Het Zonnepanelenhuis levert biedt een aantal extra voordelen.

Voordelen

  • Load balancing: De slimme laadregelaar houdt rekening met de opbrengst van uw zonnepanelen en gebruikt stroom zodra er wordt overgeproduceerd door uw zonnepanelen en daarnaast wordt er ook rekening gehouden met het verbruik van apparatuur in huis voor de belasting van de maximale capaciteit van de meterkast
  • Veiligheid: Doordat je stroomnetwerk in huis niet overbelast wordt is dit extra veilig
  • Gemak: U bedient het laden gemakkelijk in de Android of IOS App
  • Inzicht: U ziet precies wat er gebeurt in de Android of IOS App
  • Declarabel: U kan uw verbruik bijhouden en door uw werkgever vergoed worden of onkostennota’s aanmaken.

Hoe werkt het?

  • Ons systeem zorgt ervoor dat het vermogen van uw woning behouden wordt voor hun dagelijkse activiteiten, zelfs wanneer tientallen elektrische voertuigen worden opgeladen. Dankzij dynamische laadverdeling blijven de fluctuerende laadvraag en het beschikbaar vermogen in balans. Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare hoeveelheid stroom en voorkomt u overbelasting van het stroomnet.
  • U gebruikt bijvoorbeeld een aantal toestellen en machines. De belasting van uw elektrische wagen komt dan nog bovenop uw verbruik. Ons systeem beschermt tegen overbelasting van het netwerk door meteen het laden van uw wagen tijdelijk te vertragen. Als andere apparaten minder stroom verbruiken, krijgt uw elektrisch voertuig meer energie.

Produceer uw eigen groene energie

Laat uw gegevens achter en we bellen u terug!