Torenhoge gasprijs maakt zonnepanelen en elektrisch verwarmen aantrekkelijker

Waarom is de gasprijs zo hoog?

  • Minder gasboringen in Groningen
  • Lagere reserves bij energieleveranciers
  • In Azië stijgt de vraag naar gas, dat drijft de prijs op
  • Politieke problemen, de Nord Stream 2 gaspijplijn in Oostzee vanaf Rusland

De gasprijs is toegenomen van c.a. 70 ct (incl belastingen) tot wel 1 euro per m3. Dit is stijging van wel 30%. Dit betekent dat een gemiddeld huishouden van 4 personen jaarlijks tot wel 450 euro meer betaalt voor de energierekening.

Blijft de gasprijs hoog?

Vanuit de Europese Unie zijn milieudoelstellingen bepaald, waarbij is afgesproken dat de vervuiler moet betalen. Dit zal gaan betekenen dat gas meer wordt belast in de toekomst.

“de belastingschuif” Gas zal in de toekomst nog meer worden belast, en elektriciteit minder. Hierdoor stijgt de gasprijs en wordt gas besparen nog interessanter.

Gasprijs ook invloed op stroomprijs

Voor het opwekken van elektriciteit wordt gas gebruikt. Is de gasprijs laag, dan zal dit ook doorgerekend worden in de elektriciteitsprijs. Ook speelt hier vraag en aanbod een rol.”

bron: Vastelastenbond.

Hierdoor wordt het ook interessanter om zelf elektriciteit op te wekken en zelfvoorzienend te worden.

Besparen op gasverbruik

Maak je momenteel gebruik van een centrale verwarming, en wil je graag besparen op je gasverbruik? of wil je misschien wel volledig van het gas af door je woning gasloos te verwarmen?

Om te besparen op het gasverbruik en zo je energierekening te verminderen zijn er verschillende mogelijkheden;

Zelfopgewekte elektriciteit gebruiken en opslaan

Door zonnepanelen wek je zelf elektriciteit op, welke je kunt gebruiken om je huis te verwarmen met elektriciteit. Daarnaast kun je door middel van een opslagsysteem zoals een accu, de eerder met zonnepanelen opgewekte elektriciteit gebruiken om effectief gebruik te maken van de zelfopgewekte stroom.

Centrale verwarming of elektrisch verwarmen?

Is jouw verwarmingsketel binnenkort toe aan vervanging? dan loont het om te kijken of je jouw huis elektrisch kunt verwarmen om daarmee te besparen op de gasrekening.

Benieuwd naar de voordelen van elektrisch verwarmen in combinatie met zonnepanelen?  Bekijk onze pagina “Het nieuwe verwarmen zonder gas

Subsidie warmtepompboilers

ook in 2022 is er een subiside op onze warmtepompboilers van 650 euro!

Huren – Gasbesparing zonder eigen investering

Wil je besparen op jouw gasrekening, of een bijdrage leveren aan verduurzaming of het mileu, maar wil je de investering niet uit eigen (spaar)geld bekostigen om te investeren in gasloze systemen? 

Bij het Zonnepanelenhuis is het dankzij ons unieke betaalconcept mogelijk gasbesparing te realiseren zonder eigen investering, dit alles heel eenvoudig mogelijk gemaakt door de besparing die u realiseert op uw energienota. Zo maken wij gasbesparing voor iedereen bereikbaar.