Accu voor zonnepanelen

Accu's voor zonnepanelen

Bij het Zonnepanelenhuis krijgen we regelmatig vragen over opslagsystemen zoals accu's voor zonnepanelen. Accu's voor zonnepanelen worden steeds interessanter omdat de accu-technologie verbeterd en er daarnaast meer vraag ontstaat omdat de salderingsregeling voor terugleveren met zonnepanelen mogelijk gaat veranderen vanaf 2023. Daarom zijn steeds meer mensen opzoek naar een manier om de stroom die is opgewerkt door hun zonnepanelen op te slaan om te gebruiken tijdens piekmomenten of wanneer de zon niet meer schijnt. Zo lever je minder terug aan het net en maak je optimaal gebruik van de gratis stroom van je zonnepanelen.

Ons Zonnepanelen accusysteem is eenvoudig te installeren, veilig en zeer betrouwbaar. Bovendien biedt het de laagste energiekosten over de gehele levensduur, voor
zowel nieuwe zonne-energiesystemen als bij retrofit op bestaande zonne-energiesystemen. Daarnaast kunt u als installateur het systeem optimaal dimensioneren op de situatie van de gebruiker.

Hogere betrouwbaarheid

• Lithium-ijzerfosfaat-verbinding (LFP) voor een lange levensduur• 10 jaar garantie• Geen single point of failure dankzij het modulaire ontwerp

Specificaties

Capaciteit 1,2 kWhAfmeting 390 mm (W) x 325 mm (H) x 220 mm (D) Bereik omgevingstemperatuur in bedrijf -20 ºC tot 45 ºCSamenstelling Lithium-ijzerfosfaat (LFP)Certificaten voor veiligheid van de battery TÜV Rheinland, UL
Accu voor zonnepanelen

Eenvoudiger

• Snelle en eenvoudige installatie door één persoon • Plug-and-play-installatie• Kan aangesloten worden op bestaande electra (wisselstroom) met standaard bekabeling

Veiliger

• Geen hoge voltages• De battery zijn op veiligheid getest en gecerti iceerd door TÜV Rheinland• Cellen zijn gedurende lange tijd stabiel

Voorkom teruglevering en saldering door al je zonne-energie zelf te gebruiken op het moment dat het jou uitkomt

Wilt u ook tot wel 75% besparen op uw gasrekening? wij bieden u de oplossing.

Waarom een Accu?

U overweegt een accu in uw huis, of bent aan het oriënteren naar de mogelijkheden. Accu's voor zonnepanelen worden steeds beter en leveren een beter rendement omdat de kwaliteit van de accu toeneemt. Maar wat is nou eigenlijk het beste voor uw situatie? kortom: Is een accu voor zonnepanelen iets voor u?

meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren door één van onze adviseurs.

Waarom terugleveren voor een lager tarief?

Waarom zou u waardevolle zonne-energie terug verkopen aan het nutsbedrijf voor een lager tarief?Met een zonnepanelen-batterij kunt u uw overtollige zonnestroom overdag opslaan en later gebruiken tijdens piekmomenten.
1

2. Waarom zou u uw stroomproductie beperken?

Vanwege de aankomende nieuwe regels voor het terugleveren van stroom wordt terugleveren minder gunstig. Een oplossing is om alleen zoveel panelen te nemen als je verbruikt. Maar met een accu kun je je overtollige productie opslaan dus maakt het niet meer uit of u de stroom meteen gebruikt, en kunt u dus overdag gerust meer stroom produceren dan u verbruikt.
2

3. Waarom zou u voor pieklasten betalen?

Met een zonnepanelen-batterij kunt u uw piek-energielasten verminderen door tijdens piekmomenten van de batterij te halen in plaats van van het elektriciteitsnet.
3

4. Waarom betalen voor opslagcapaciteit die u niet nodig heeft?

Het modulaire accu-systeem van Enphase kan kosteneffectief worden aangepast aan uw energiebehoeften, nu en in de toekomst, als de behoeften veranderen.
4
Zonnepanelen energie productie en verbruik loopt niet gelijk
zonnepanelen energie productie en verbruik loopt niet gelijk
zonnepanelen energie opslaan voor gebruik op een later moment tijdens verbruik pieken
zonnepanelen energie opslaan voor gebruik op een later moment tijdens verbruik pieken

Salderingsregeling en Accu’s voor zonnepanelen

Het hebben of plaatsen van zonnepanelen op jouw dak is een goede investering. Ook als de salderingsregeling vanaf 2023 wordt afgebouwd. je kunt wel terugleveren alleen gaat dat via een terugleververgoeding van jouw energieleverancier voor wat je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Daarom is het van belang om rekening te houden met hoeveel je verbruikt aan stroom, idealiter zijn je opbrengst en je verbruik gelijk. Maar wat als je overdag produceert en s’avonds veel stroom verbruikt? dan is een opslagsysteem of accu een ideale uitkomst. Op die manier lever je zo min mogelijk terug en heb je geen last van de teruglopende salderingsregeling.

 

 

Zonnepanelen zonder Accu met de nieuwe salderingsregeling

afbouw salderingsregeling zonnepanelen

Doordat je overdag opwekt en in de ochtend en avond gebruikt lever je relatief veel terug, Als je kan salderen is dat niet zo erg. Zodra je minder kan salderen zal of een terugleververgoeding moet betalen is het minder gunstig om terug te leveren en wordt een accu steeds interessanter.

Zonnepanelen mét Accu met de nieuwe salderingsregeling

afbouw-salderingsregeling-zelfgebruik-zonnepanelen-verhogen-accu

Met een accu kun je veel meer stroom die je opwekt zelf gebruiken, wij hebben er hiermee rekening gehouden dat je accu ook vol kan zijn, dus er blijft nogsteeds wat teruglevering, maar het aandeel is veel kleiner. Hierdoor zie je dat de opbrengst over de jaren heen hoger is wanneer de salderingsregeling afloopt.

Produceer uw eigen groene energie

Laat uw gegevens achter en we bellen u terug!